Abia trecut de orele 10 seara. Întinsă pe pat, camera simte miros de cafea. De lichior de cafea. Ceva sec, nimic extravagant. Doar ceva ce găsise în bar. Un playlist abia terminat duce la altul, unul vechi de o lună. Sau trei. Sau mai multe, nu se știe. La prima melodie, tresare. Nici ea nu știe de ce. Sau pentru ce, mai ales pentru cine. Se simte goală, deși-i pielea acoperită, pe jumătate, poate chiar mai mult.

Lumina difuză, parcă beată abia-i întrevede întinsele-i șuvițele de păr lung, maroniu lucind pierdute prin perne mari, simple. Pielea mâinilor mată străbate cămașa întredeschisă. Caută. Caută și nu găsește, simțind sastisirea acestei căutări, încercări de agățare. Se simte pleșuvă, și nu numai, mai degrabă pierdută. Nimeni nu știe, nu ghicește, visează ori… știe. E tipul astenic, cu o exagerată sensibilitate. Evident, nimeni n-o citește. E necitibilă, intraductibilă. E doar o ramură de ADN, dar nu genetic. Nu e moștenit, e doar… dobândit.

În ultimul timp nu vrea, refuză a-i mai păsa. A mai dibui fiecare cuvânt, gest, figură ori expresie a mușchilor faciali, orice reacție mai mult sau mai puțin controlată. Nu vrea, refuză sau nu poate, mai degrabă. Corpul ei, odată cu psihicul înlătură veninul din viața ei. Îl înlocuiește cu voință, putere și ambiție. Zâmbește pretutindeni fără realizare, fără voință. Așa, pur și simplu. Poate și o face cu brio. În toată complitatea ori complicitatea emoției și în același timp al nepăsării. Visează și poftește la asta, din ce în ce mai mult Și o face. Pentru că poate.

tumblr_mkdsxkii741s2argko1_500

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s