O seară de marţi.

The Good Wife e pus pe pauză de câteva minute. Nici nu a dat play episodului, defapt. Deşi după primul minut ar fi fost captat de el, că doar e serial cu şi despre drept. Avocaţi şi procese, martori şi dovezi, cam la asta se rezumă. Viaţa lui, de altfel. Sau cel puţin o parte din ea. Dar nu, încă nu s-a lăsat prins de cele 42 de minute de săptămâna asta. Paharul cu wisky e pe măsuţa de cafea de câteva jumătăţi de oră, însă nu s-a atins de el. Vrea să o facă, însă acel, moment se lasă aşteptat. Nici el nu ştie de ce. Telefonul îi luminează sufrageria deodată. Colegul din facultate şi actual, de birou, îi reaminteşte să nu uite dimineaţă cererile pentru cazul Gipson şi să-i aducă şi lui o cafea la birou, întrucât va întârzia.
Îşi ridică ochii în tavan, ,,a şasea oară când îmi spune, nu sunt aşa de uituc. Sau sunt? Nu, nu sunt. Imposibil. E doar în imaginaţia lui”. Defapt, e a lui. Şi săptămâna trecută colegul l-a rugat să-I aducă una, dar evident că noul intervievat pentru postul de ,,secretară” a fugit până la cafeneaua de peste drum.
,,Tot nu văd niciun motiv pentru care nu a sunat. Motivul pentru care nu a dat nici măcar un mesaj, o felicitare sau scrisoare. Oare să mă fi exprimat eu greşit? Să fi spus data greşită? Sau ora?”, moment în care îşi reverifică foaia ruptă din agendă, aruncată langă bar. ,,Nu, scrie acolo. Am fost clar şi precis. La ora 9, în parc. Sigur nu a vrut ea să vină. Sau să fi păţit ceva? Nu cred. Totuşi…”
Deodată îşi ia cămaşa de peste zi, uşor şifonată, însă doar la mâneci, sacoul aruncat pe fotoliu şi cheile de la maşină. Se trezeşte parcă dintr-un vis, în faţa blocului ei. Zăreşte banca, acea bancă. Iar lângă ea o vede, întorcând obrazul tipului din faţa ei. Nu i-a putut zări faţa, însă-i pare cunoscut. Moment în care, fără să fie observant de cei în discuţie, goneşte cu maşina înapoi spre casă, unde odată ajuns, începe să se întrebe: ,, Oare e prea târziu? Sau vreau eu să fie…?”, după care dă paharul pe gât, acum fără nicio ezitare.

image

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s