Întâlnire de afaceri

„Am întârziat. Şi eram sigură că ajung.”

Ştia că mai bine nu iese în oraş cu o seară înainte. Nici nu avea degând. Tot ce avea de făcut era să se hotărască ce avea de spus, să-şi amintească ce trebuia să-i sublinieze. De ce a plecat, de ce a renunţat să mai creadă în el, de ce s-a săturat să tot amâne viitorul „împreună” dar mai ales de ce nu a (mai) crezut în…el.

Era în jurul orei 21. La ora aia de regulă revedea încă o dată proiectul ce trebuia predat a doua zi, mai adăuga o opţiune unui website la care era sigură că mai trebuie ceva, deşi era de ajuns tot ce conţinea. Îi place să fie câte ceva în plus. Sau poate vedea ultimul episod din serialul preferat. Eventual asculta muzică în surdină până noaptea tărziu. Dar nu, în seara asta îşi retuşa machiajul. Puţin tuş negru, nimic foarte special. A da, şi se mai găsea câte o şuviţă care nu vroia să stea la locul ei. Poartă rochia de la acea primă întâlnire, deci a simţit un uşor fior de nesiguranţă în momentul în care aluneca pe coapsele ei.

Ecranul telefonului se luminează. „În 5 minute ajung la scară. Te aştept.” Ezită puţin, dar se lasă păgubaşă şi tastează repede „Acum cobor.” O ultimă privire în oglindă, parcă puţin vinovată. Se simte vinovată, nici ea nu ştie de ce. „Suntem prieteni foarte buni, o mică ieşeală nu deranjează pe nimeni, nu? Plus că a trecut o vreme” E vorba de acel bun prieten, austriac de vreo cinci ani. S-au cunoscut în primul an de facultate, dar spre norocul lui primise o bursă în străinătate pe care nu o putea refuza, aşa că a acceptat-o, spre mica ei dezamăgire aş putea spune. Era sigură că vor deschide o firmă împreună.

„Nu voi sta mult, mâine trebuie să fiu la muncă plus că mai este şi…” Iese pe uşa de la intrare şi-l vede, purtând o discuţie uşor aprinsă la telefon. „I told you to send me that contract two days ago. You’d better do that. Talk to you tomorrow.” Mai şopteşte ceva, însă ea nu înţelege mare lucru, nu ştie germană. Fără să-şi dea seama, braţele lui îi înconjoară talia şi-i simte strânsoarea puternică pe care şi-o aminteşte atât de bine. „Nici nu-ţi imaginezi cât mi-ai lipsit.”, „Mă bucur că eşti bine.” Astea au fost primele cuvinte rostite de amândoi, simultan. „Trebuie să recuperăm ultimul an în care nu ne-am văzut, sper că acum nu mai ai program de intrat în casă”, glumeşte el cu ironie. „Îţi aminteşti că al tău era mai scurt decât al meu, chiar şi acum zece ani, nu?” răspunde ea râzând. „A, zâmbetul ăsta. Mi-a lipsit. Nici nu ai idee cât de mult doream să-l văd.” Poate l-ar fi văzut, dacă s-ar fi gândit s-o caute mai des.

După cinci ore de poveşti nesfârşite şi amintiri revăluite, simţite ca nu mai mult de cinci minute îşi coboară privirea spre mâna lui, mai apropiată de a ei decât credea. „Atât e ceasul? Trebuie să mă îndrept spre casă, mâine am o întâlnire.” El răspunde cu puţină ezitare, „Ţi-ai găsit pe cineva?”. Ea, într-o clipită-i spune „Aaa, nu. E o întâlnire de afaceri.”

Odată ajunşi la uşa ei îi reminteşte cât de obosită e şi cât de odihnită va trebui să fie mâine la „şedinţa” aia. El o înţelege, ca de fiecare dată. „A fost anunţată prea din scurt ieşeala asta” şi îşi cere scuze, diplomat. „Mă mir cum de nu făceai vreun maraton de seriale cu prietenele tale.” Îi pare că dădea să o sărute. Poate se înşela. Întoarce obrazul, totuşi. „Te voi suna mâine să luăm prânzul, dacă nu ai alte planuri.”

A doua zi e deja trecut de 10 când ajunge la „întâlnirea de afaceri”. Îl caută cu privirea prin tot parcul pe tipul în costum. În zadar. „Nu pot să cred că am întârziat. Şi nu pot să cred nici că am minţit cu privire la chestia asta. De ce?”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s