O poză cât o mie de cuvinte…scrise

Fotografii, portrete, imagini, ipostaze, momente „prinse” sau cum vreţi să le spuneţi, pozele sunt cele care ne reîmprospătează amintirile. Fie că vrem sau nu, amintirile rămân simbolizate în imagini. Ori în imaginaţia noastră, într-o ramă uitată pe noptieră, agăţată pe perete, într-un album de fotografii sau ascunse printr-un folder, ele rămân.

El nu e genul care să stea toată ziua cu nasu-n poze. Să depene amintiri şi să-şi plângă de milă toată ziua? Niciodată. Nu e genul. El preferă să vadă pentru a nu ştiu câta oară filmul preferat cu maşini sau filmarea de la concertul Linkin Park la care a fost anul trecut. Dacă e meci de baschet, nici nu se pune problema să nu-şi cheme băieţii şi să epuizeze rezervele de bere din frigider şi să comenteze fiecare ratare a echipei preferate, dând vina pe adversari desigur.

Astăzi însă nu e cazul. Afară plouă cu găleata de vreo două ore. Suits s-a terminat pentru anul acesta, House a ajuns la final, niciun meci de baschet azi şi nici bere în frigider nu mai este. Fotbalul pe ploaia asta nu-i prieşte, plus că acele crampoane preferate sunt împrumutate. Nu, azi nu e o zi obişnuită.

Stă întins pe-o canapea de piele neagră în câmaşa de azi dimineaţă. O sticlă de Jack golită pe jumătate acum o lună stă în vitrină ca o momeală. Parcă ar lua-o dar parcă îi e lene, stă prea bine.

După vreo jumătate de oră, laptop-ul e în faţa lui, un pahar de wisky golit pe jumătate şi ochii lui dau semne să lucească. În faţa lui stă deschisă o fereastră cu o poză de anul trecut. Avea altă tunsoare dar totuşi acelaş rânjet idiot plin de fericire. Era fericit. Chiar fericit. „De ce am lăsat-o să plece? Nici nu mai ştiu.” Atât spune iar în momentul următor paharul se goleşte instant.

Lasă un comentariu